Welke ladder moet ik hebben?

Ladder

Er zijn heel erg veel verschillende soorten en maten ladders te vinden in de winkels. Het kan daarom lastig zijn de goede ladder te kiezen die het beste bij jou past. Voor de ene klus is een enkele ladder weer handiger om te gebruiken en voor een andere klus komt een tweedelige opsteekladder misschien weer beter van pas. In deze tekst gaan we je daarom helpen te kijken naar de soorten ladders en de verschillen tussen elke soort, zodat het voor jou makkelijker wordt een nieuwe ladder aan te schaffen.

Wat zijn de verschillen tussen ladders?

Er zijn tientallen verschillende soorten ladders te verkrijgen. Van een telescoopladder tot een vouwladder of een plukladder, snoeiladder, daklakker of een kooiladder. Voor de meeste klusjes die binnenshuis gebeuren is een goede trapladder voldoende. Daarnaast worden vouwladders ook wel vaak gebruikt bij het klussen. Het handige aan deze ladders is dat ze ook te gebruiken zijn als een dubbele trap. Maar voor sommige klussen heb je een specifiekere trap nodig. Zoals een magazijnladder, een dakgootladder of een pluk- en snoeiladder voor in je boomgaard.

Ladder

Waarvoor ga je de ladder gebruiken?

Bij het aanschaffen van een nieuwe ladder is het natuurlijk handig om na te denken over waar je de ladder voor wilt gaan gebruiken. Als je alleen maar af en toe een lamp moet vervangen of een muur moet schilderen dan is een standaard trapladder voldoende. Maar voor wat ingewikkeldere klussen kunnen specifieke ladders beter van pas komen, omdat die helemaal zijn gemaakt voor die doeleinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *