Wat is het verschil tussen een heftruck en een reachtruck?

Op het moment dat je in een magazijn werkt, krijg je te maken met verschillende voertuigen waar je in moet rijden. Veel mensen weten niet zo goed wat een reachtruck is. Dit is namelijk een soort heftruck. Echter is dit niet helemaal hetzelfde. Veel mensen vragen zich dan ook af wat het verschil is tussen een heftruck en een reachtruck.  Om je hier antwoord op te geven zullen we in dit artikel kort stilstaan bij dit onderwerp.

De motor

Het eerste verschil tussen een heftruck en een reachtruck is de motor. Dit komt omdat de motor van een reachtruck altijd elektrisch is. Bij een heftruck is dit niet altijd het geval. Dit komt omdat de motor van een heftruck ook op brandstoffen zoals diesel of LPG. Natuurlijk zijn er ook een aantal heftrucks beschikbaar die op elektriciteit rijden. Echter zijn heftrucks tegenwoordig nog veel te zien met een LPG of diesel motor.

De motor heeft niet alleen het doel om de reachtruck vooruit te laten bewegen. Dit komt omdat deze ook als contragewicht gebruikt wordt. De elektromotor van een reachtruck is erg zwaar. Op het moment dat er gewicht opgetild wordt, dient dit dan ook als een manier om de reachtruck niet om te laten vallen. Bij een heftruck wordt dit ook een beetje op dezelfde manier gedaan. 

Het voordeel van een reachtruck is dat het gewicht recht boven de wielen te vinden is. Dit zorgt er dan ook voor dat het gewicht goed verdeeld wordt. Dit is ook een manier om er voor te zorgen dat de reachtruck niet zomaar kantelt als er veel gewicht te vinden is. 

De wielen

Een heftruck heeft altijd standaard vier wielen. Van deze vier wielen worden de voorste wielen altijd aangedreven. Dit zorgt er namelijk voor dat de aandrijving het beste is. Hierdoor gaat het gewicht namelijk als eerste naar voren. Dit is ook een manier om er voor te zorgen dat het gewicht niet zomaar kantelt. 

Een reachtruck heeft altijd drie wielen. Het achterste wiel wordt hierbij gebruikt om te sturen. Verder wordt deze ook gebruikt voor het aandrijven van de reachtruck. Deze wielen zijn vaak helemaal massief. Dit zorgt er voor dat deze een stuk steviger zijn. Bij een heftruck wordt er vaak gekozen voor rubberen wielen of rubberen wielen met lucht er in. Dit zorgt er voor dat deze redelijk ver in kunnen zakken. Het voordeel van rubberen wielen is dat deze meestal minder schadelijk zijn voor de vloer. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *