Waar moet je op letten bij het lassen?

Lassen zijn losse materialen verbinden om uiteindelijk tot één geheel te vormen. Tijdens het lassen is het belangrijk om goed beschermd te zijn tegen de vonken. Veiligheid is namelijk heel erg belangrijk volgen Almond.  Almond is gespecialiseerd in het lassen van kunststof. Almond heeft ook een opleiding die je kunt volgen om te leren lassen. Ook verhuurd Almond lasapparaten, die je kunt gebruiken het is wel belangrijk om een beetje las ervaring te hebben. Als je geen last ervaring hebt kun je het beter laten doen door iemand die er wel verstand van heeft of een opleiding tot lasser gaan volgen 

Veiligheid 

De veiligheid bij lassen bij lassen is heel erg belangrijk, er zitten ook een aantal risico’s gebonden als je gaat lassen. Bij het lassen komt er een extreem helder licht vrij ook komt er ultraviolette straling af, Zorg ervoor dat je ogen voldoende beschermd zijn. Draag dan ook altijd als je gaat lassen een veiligheidsbril. Metaal gaat smelte op het moment als het wordt verwarmt als dit op je huid komt kunnen brandwonden op de huid ontstaan. Ook ontstaan er vonken op het moment dat je gaat lassen  deze wonden kunnen ook brandwonden staan op de huid. Als je toch brandwonden heeft opgelopen door het lassen houdt de plek dan onder lauw water voor 30 minuten. Heb je zwaardere brandwonden is het verstandig om even naar ziekenhuis te gaan na het koelen. 

Maatregelen voor veiligheid

Je kunt dus een veiligheidsbril dragen om te voorkomen dat er vonken die vrijkomen bij het lassen in je oog komen. Voor de brandwonden te vermijden kun je leren lashandschoenen dragen dan worden je handen beschermd tegen de warmte. Om brandgevaar te voorkomen moet je altijd zorgen dat er een brandblusser in de buurt staat. Zorg er ook voor dat er geen brandbare producten in de buurt liggen want de vonken verspreiden zich over de ruimte. Bij kunststof lassen komen veel vonken vrij het daarom belangrijk om speciaal pak aan doen die je beschermt tegen de vonken en brandwonden voorkomt. Deze pakken zijn speciaal ontworpen om te dragen tijdens het lassen, dit zijn stevige pakken die onbrandbaar zijn.  We hebben nu je huid en je ogen beschermd. De huid met een speciaal pak tegen brandwonden en je ogen door een veiligheidsbril te dragen. Je oren moet je ook goed beschermen als je gaat lassen daar hiervoor een koptelefoon die helemaal geluidsdicht is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *