Nieuwe kat in huis? Dit heb je nodig!

Ga je je gezin uitbreiden met een huisdier, en dan wel een kat? Gefeliciteerd! Dit is een ontzettend leuke gebeurtenis, maar er is ook een goede voorbereiding voor nodig. Niet alleen moet je zaken regelen rondom de gezondheid van je kat, maar ook binnenshuis zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Zo moet je zorgen voor een kattenbak, het juiste kattenvoer en nog veel meer. Ben je benieuwd wat je kat allemaal nodig heeft en hoe je de juiste producten voor jouw kat vindt? Lees dan snel verder.

 

Een kattenbak

Ga je een kat in huis halen? Dan is het belangrijk dat je kat de beschikking heeft over een goede kattenbak om zijn of haar behoefte in te doen. Let er bij het aanschaffen van de kattenbak goed op dat je kat voldoende ruimte heeft om zich in de bak te bewegen. Zorg er verder voor dat de kattenbak niet snel gaat stinken, anders zal je kat hier niet graag zijn of haar behoefte doen en andere plekjes (in huis) gaan zoeken. Vul de kattenbak dan ook met grind dat vervelende geurtjes opneemt en kies voor een kattenbak met een open dak, zodat geurtjes niet blijven hangen.

 

Kattenvoer

Een andere belangrijk item voor jouw nieuwe kat is natuurlijk de juiste voeding. Zorg er voor dat je kat zowel harde als zachte voeding krijgt die past bij zijn of haar leeftijd. Bezuinig niet op de voeding en kies juist voor kattenvoer wat de juiste nutriënten bevat. Zo zorg je voor de optimale gezondheid van je kat. Op het kattenvoer staat ook altijd aangegeven voor welke katten het voer met name geschikt is. Je doet er goed aan dit advies op te volgen om je kat zo optimaal te kunnen verzorgen.

 

Krabpaal

Ook een krabpaal is een absolute must have voor jou als kattenbezitter! Een krabpaal is een belangrijke tool die katten helpt om hun nagels scherp te houden en de buitenste lagen van hun nagels los te laten komen. Ook helpt de activiteit van het krabben aan de krabpaal je kat om zijn of haar spieren even goed te bewegen. Na een goede krabsessie komt je kat volledig tot rust! Je hebt ook de mogelijkheid om een krabpaal zelf te maken. Dit is ook zeker een aanrader als je zelf creatief bezig wilt zijn!

 

Kattenmand

Je kat heeft een comfortabele plek nodig om goed tot rust te komen. Zorg er dan ook voor dat je kat een eigen mand heeft waarin hij of zij lekker kan liggen. Zorg er altijd voor dat de mand op een warme, beschutte plek staat waar het niet tocht om je kat comfortabel te laten slapen en gezond te houden. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *