Is laminaat de beste keuze?

In een huis is een vloer een belangrijk deel van de inrichting. Het kan je huis ruimtelijker maken en een bepaalde sfeer creëren. Het is dan ook niet gek dat er zoveel verschillende varianten zijn. Je kunt kiezen voor pvc vloeren, gietvloeren, parketvloeren, tegels, zeil, tapijt en natuurlijk laminaat. Er zijn tegenwoordig talloze aanbieders van laminaat vloeren, een voorbeeld hiervan is laminaatenparket.nl. Dit is ook wel nodig, want een laminaatvloer is vandaag de dag razend populair, maar wat is er dan zo handig aan deze specifieke soort vloer?

Moeilijk te onderscheiden van echt hout

Je zult jezelf er vast vaak genoeg op betrappen dat je een laminaat vloer aanziet voor een echte houten vloer. In een vroeger stadium van laminaat vloeren leek dit een stuk minder op elkaar, maar tegenwoordig zijn deze twee verschillende soorten vloeren moeilijk van elkaar te onderscheiden. Vaak zie je in laminaatvloeren dat het reliëf en de noesten erin verwerkt zijn, om de robuustheid van hout na te bootsen.

Veel verschillende opties

Je kunt laminaat vinden in alle vormen en maten. De kans dat je geen enkele laminaatvloer leuk vindt is vrijwel nihil, omdat de keuze zo groot is. Veel mensen denken dan laminaatvloeren alleen in een houtlook beschikbaar zijn, kun je ook gaan voor een variant die meer lijkt op natuursteen. Deze verschillende types variëren natuurlijk ook allemaal in prijs, maar over het algemeen is een laminaatvloer een erg betaalbare optie en een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een echte houten vloer.

Makkelijk zelf te leggen

Laminaatvloeren kun je, als je geen twee linkerhanden hebt, prima zelf leggen. Dit is makkelijk te doen, omdat laminaatvloeren gelegd worden met behulp van een handig kliksysteem. Wel moet je eerst zorgen dat er een ondervloer wordt gelegd, voordat je begint met de laminaatvloer. Door de vloer zelf te leggen bespaar je ook nog eens erg veel geld.

Eenvoudig te onderhouden

Veel vloeren vragen om veel onderhoud en zijn erg gevoelig voor vlekken. denk maar aan een betonnen gietvloer of een echt houten vloer. Laminaat is daarentegen erg makkelijk te behandelen. Je kunt de vloer gewoon dweilen met een vochtig doekje en schoonmaakazijn. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Raadpleeg dan de mogelijkheden zodat je een goede keuze zult maken.

Duurzaam materiaal

Met een beetje zorgvuldig onderhoud kun je jaren met dezelfde laminaatvloer doen, dit maakt het dan ook een erg duurzaam materiaal. Laminaat blijft zelfs langer in zijn beste staat dan hout, omdat dit kan verkleuren door bijvoorbeeld de zon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *