Het glans van Douglas hout

De laatste jaren hebben steeds meer mensen de stap genomen om te kiezen voor douglas hout. Dit heeft alles te maken met de lange levensduur en de uitstraling die een warm karakter herbergt. Dit en nog meer aspecten zorgen ervoor dat douglas hout ideaal is voor verschillende toepassingen. Denk maar aan het bouwen van een schutting of het maken van een leuke en unieke overkapping in je tuin. In deze blog vertellen we je meer over Douglas hout en waarom je ervoor zou moeten kiezen. 

 

Achtergrondinformatie van Douglas hout

Douglas hout kan omschreven worden als een naaldhoutsoort en aangenomen worden dat de Noordwest-Europa de plaats van origine van is. Verder wordt het vooral gekenmerkt door de rozige kleur en een levendige vlamstructuur. Een bijzondere eigenschap ervan is dat het een hoge duurzaamheid heeft van nature. Wie op een duurzame manier wil investeren in een houtsoort, doet er goed aan om te kiezen voor Douglas hout. Om ervoor te zorgen dat dit hout een langere levensduur heeft kun je het bewerken met beits zodat vergrijzing voorkomen wordt. Additionele over het onderhouden van het hout kun je altijd inwinnen bij het bedrijf waar je het hebt aangeschaft. 

 

Waarvoor wordt Douglas hout gebruikt?

Zoals eerder aangegeven wordt Douglas hout voor verschillende toepassingen gebruikt. Omdat het het hier gaat om stevig soort hout wordt het vooral gebruikt voor tuinmeubels, Veranda’s, Vlonders, bruggen en andere toepassingen die zich buiten het huis bevinden. Indien je buitentoepassingen neerzet moet je ervoor zorgen dat het stevig is. Het zal namelijk in weer en wind komen te staan en moet zeker bestendig ertegen. Ben je nog op zoek naar een geschikt hout voor een toepassing buiten? Dan kun je kiezen voor Douglas hout. Hierdoor heb je zeker de garantie dat het om iets stevig gaat. 

 

Hoe kun je douglas verkrijgen?

Douglas hout kun je in verschillende modellen verkrijgen. Zo kun je een keuzen maken uit douglas palen, douglas balken, douglas planken, douglas vlonderplanken  en Douglas zweeds rabat. Aan de hand van wat jij van plan ben op te zetten kun je kiezen voor een bepaalde afwerking. De verschillende soorten afwerkingen kun je verder ook vinden in verschillende soorten afmetingen. Soms heb je de gelegenheid om, los van de natuurlijke kleur van de Douglas hout, ook te kiezen voor zwart douglas hout. Het ligt helemaal aan jou wat jezelf wil hebben en hoe. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *