Als ondernemer actief in de bouwsector? Zorg dat je genoeg steigers in bezit hebt

custers steiger

Wanneer je aan het hoofd staat van bijvoorbeeld een installatiebedrijf, een bouwbedrijf, een zonnepaneelspecialist, een schoonmaakbedrijf of een dakdekkersbedrijf, dan ben je voor je eigen mogelijkheden en succes deels afhankelijk van de materialen die je tot je beschikking hebt. Onder meer het bezit van een aantal steigers van verschillende afmetingen is hierbij van belang. Met voldoende steigers kun je immers het aantal opdrachten dat je kunt aannemen op een goed niveau krijgen of houden. Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe, professionele Custers steiger? Lees dan zeker ook even de volgende alinea, dan weet je weer waar zo’n steiger zoal aan moet voldoen.

custers steiger

Waar moeten professionele steigers in ieder geval aan voldoen?

Een steiger die professioneel wordt ingezet dient onder andere te voldoen aan deze facetten:

  • Afhankelijk van de breedte mag de steiger uiteindelijk hooguit 14 tot 22 meter hoog zijn. 
  • Bij het op- en afbouwen van een steiger moet men gebruik kunnen maken van heupleuningen die tijdelijk kunnen worden aangebracht.
  • Een steiger moet verankerd kunnen worden in de grond. Bij harde wind is verankering namelijk verplicht, los van het feit dat dit sowieso al wordt aangeraden.
  • De steigers moeten altijd door onafhankelijke en deskundige instanties zijn goedgekeurd, zodat je zeker weet dat je personeel er veilig op kan werken én dat als er toch onverhoopt een ongeluk gebeurt, dat je dan niet met een enorm schuldgevoel en een forse kostenpost zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *